Raport: renovare ușoară pentru această casă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea

Situată într-o suburbie opulentă din Montpellier, această casă, construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a suferit o transformare. A câștigat în volum, lumină și deschideri datorită unei renovări complete efectuate de agenția Brengues Le Pavec.

0 acțiuni

Proprietarii au durat cinci ani să-l găsească ! Locație ideală, dimensiune perfectă, mediu admirabil, aspect fermecător: această casă din orașul Montpellier a bifat toate casetele! Cu toate acestea, era încă nevoie să regândim și să îmbunătățim volumele interioare, împărțite în prea multe camere mici, astfel încât să ofere un confort care să respecte standardele actuale. De asemenea, a fost necesar să se revizuiască legăturile cu grădina în formă de L care mărgineste două dintre fațade. Aceste îmbunătățiri au fost realizate printr-o transformare totală. Doar acoperișul și fațadele exterioare rămân neschimbate; au fost pur și simplu re-acoperite cu var și izolate din interior folosind vată de piatră căptușită cu plăci de ipsos.

Un volum redistribuit

În rest, casa a fost complet scobită cu pereții și pereții despărțitori interiori. O operațiune care a dus la operațiuni de sprijin semnificative, cu, în special, dispariția a doi pereți de forfecare portanți, care au fost înlocuiți cu grinzi metalice de tip IPN, care au fost casetate. Cu o suprafață de 120 m2, pe lângă intrarea sa și caseta scării, parterul are acum doar un volum mare mare, care găzduiește bucătăria, sufrageria, camera de zi și un colț de bibliotecă.

Astăzi, proprietarii apreciază în mod deosebit această cameră foarte mare. Ei profită de atmosfera plăcută și funcționalitatea sa, în special în zona de bucătărie care se ascunde în spatele ușilor invizibile., o bucătărie din spate, o cramă și mult spațiu de depozitare. Modernizarea acestui aspect a fost însoțită de o actualizare a decorului interior în care proprietarii au investit mult. Sensibili la design și la nobilimea materialelor, au dorit să ofere casei lor un interior contemporan, fără a renunța la spiritul său convivial și la farmecul său oarecum retro..

Pentru a face acest lucru, au participat în mod deosebit la alegerea materialelor, optând pentru un amestec de materiale contemporane - cu, de exemplu, metalul insulei centrale monolitice negre din bucătărie - amestecat cu materiale mai calde precum lemnul blond cu care este pardosită camera sau din care este fabricată noua tâmplărie. Această actualizare a trecut, de asemenea, prin asocierea mobilierului încorporat și a unităților de depozitare, cu un design curat și minimalist, cum ar fi unitatea liniară mare de perete care ascunde toate aparatele și dulapurile de bucătărie din spatele ușilor sale invizibile; cu mobilier, adesea chinezesc, al cărui design se referă la anii 1950. Alegeri făcute în strânsă simbioză cu arhitecții.

Interpenetrare între interior și exterior

Celălalt aspect major al renovării este lărgirea deschiderilor spre grădină, pentru a dezvolta interpenetrarea între spațiile interioare și exterioare. Fațada frontală este astfel văzută deschisă pe aproape întreaga lățime pentru a permite instalarea unui golf mare echipat cu tâmplărie din lemn personalizată, deschizându-se în stil acordeon pentru a elibera complet camera. trecere. Terasa devine astfel o extensie a sufrageriei.

Deschiderile fațadei jgheabului vecin au fost păstrate cu aceleași proporții. Tâmplăria lor a fost însă înlocuită de modele din lemn care combină o deschidere franceză cu alți doi acordeon, pentru a le maximiza capacitatea de deschidere. În plus, toate aceste tâmplării sunt echipate cu geam termopan cu performanțe ridicate de energie și lumină..

Elemente vechi și fitinguri contemporane

La etaj, la parter și sub streașină, dormitoarele prezintă aceeași combinație de mobilier contemporan și elemente mai vechi. Astfel, toate ușile vechi (cu ramele lor) au fost păstrate și șlefuite, lăsate în aspectul lor crud. În același timp, mobilierul (depozitare, dressing, tăblie) era meniu pe măsură pentru a satisface nevoile ocupanților cât mai aproape posibil. În plus, la etaj beneficiază și de exterior, sub forma unei terase care leagă dormitorul principal de baie. Așadar, găsim și acest spirit bucolic care face caracterul parterului.

Părerea arhitectului

„Să te bucuri de o grădină în oraș este un privilegiu. Geneza proiectului a fost stabilirea unui dialog între interior și exterior. Odată eliberat de obstacolele sale, parterul inferior se deschide spre grădină și invers. A fost vorba de a avea aceeași grijă în design pentru fiecare dintre spații. De exemplu, îmbinările pavajului exterior au fost proiectate în același mod ca și cele ale panourilor care îmbracă hota șemineului sau a bucătăriei. În interior, căldura lemnului - care poate fi găsită în mai multe elemente ale casei - contribuie la atmosfera confortabilă a locului. Vegetalul este, de asemenea, invitat în interior. Afară, peretele roșu-ocru răspunde la albastrul piscinei și al bambusilor. Această policromie devine un fundal din camera de zi. O perspectivă spre exterior. »Brengues-
Fotografii de R. Brungues

CITEȘTE ȘI

  • Raport: descoperiți o fermă modernizată complet !
  • 54 de case de țară frumoase pentru a deveni ecologice !
  • Casă de vacanță: 9 sfaturi pentru amenajarea și decorarea ei ieftin

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here