Raport: extinderea casei muncitorilor din anii 1950

Descoperiți în imagini, renovarea incredibilă a acestei case de lucru din anii 1950. O eleganță arhitecturală contemporană și modernă.

0 acțiuni

Toată eleganța arhitecturală a casei a fost inițial concentrată pe fațada laterală a străzii. Primii proprietari și-au dedicat resursele, oferindu-i niște accesorii decorative din cărămidă. Latură grădină, dimpotrivă, casa afișa o mare sobrietate, ulterior urât de construirea unei prelungiri din beton. Două case păreau astfel să stea spate în spate.
Poate că acest lucru l-a influențat pe noul proprietar atunci când s-a adresat arhitecților agenției Hozarchitecture pentru a le cereextindeți casa cu o extensie complet independentă ? O extensie în care putea Trăi, în timp ce el ar lucra în partea existentă, transformată în profesionist local. Acesta este, în orice caz, ceea ce i-a inspirat pe arhitecții Jonathan Beghyn și Pierre Delaye, care au decis să accentueze acest lucru contrast prin crearea unui extindere contemporană, rupând cu construcția existentă.

Construcție nouă de cadru din lemn

În beton, cu terasă pe acoperiș, vechea extensie avea doar una podea. Arhitecții au ales să o păstreze, după cum dovedește buiandrug si două stâlpi de beton care astăzi fac parte din camera de zi: prima a format partea superioară a vechii fațade, în timp ce celelalte două au încadrat deschiderile acesteia. A construcție nouă a venit să împacheteze această veche extensie, în extinzându-l cu doi metri spre grădină și aranjând-o cu un etaj nou.
Construită într-un cadru de lemn, cu o izolație de vată de celuloză de 250 mm pentru pereți și 300 mm pentru terasa de acoperiș vegetală, această nouă construcție oferă cea veche calități izolatoare. Căptușit în interior cu panouri Fermacell, din fibră de gips, este prevăzut la exterior două piei distincte : pardoseală din cărămidă la parter, pardoseală Douglas la etajul al doilea. Fațada sa principală apare, de asemenea, ajurată a unui tres fereastră mare patru uși glisante, care eliberează o deschidere foarte generoasă în poziția deschisă (550 cm).

Arhitectură interioară goală

În interior, spațiile sunt distribuite mod clasic : living la parter, dormitoare și băi la etaj. Un clasicism care nu exclude însă creativitate la momentul desenați aranjamentele și alegeți materialele pentru a le realiza. La parter, această imaginație este exprimată, în special, în designul bucătăriei și al scării, tratate într-un singur volum miniat în MDF negru vopsit în masă. Planul de lucru al primului, cu splashback grafic din faianță, la fel cum treptele celui de-al doilea par scobite în mod similar în această impunătoare masă neagră.

Un pas gol care se găsește la etaj, unde cele două dormitoare ale casei apar sub formă de cuburi de cenușă goale. Minimaliste, de inspirație japoneză, aceste spații sunt accesibile prin panouri glisante gospodăriile din fața cubului care se învecinează cu coridorul de distribuție de la etaj. Cu fața către ele, formând o bandă tehnică foarte compactă, camerele de duș și spălătoria apar grupate împreună într-o volum alb omogen. Între acestea diferite spații foarte lizibile, clipește cu ochiul, adevărate cratime care structurați spațiul dându-i o mare consistență. Așa este și cu utilizarea frasin pe care le găsim în diferite cutii de cameră, și, de asemenea, în îmbrăcămintea treptelor scării sau, din nou, în faianță implementată în splashback-ul bucătăriei și podeaua coridorului de la etaj, care împărtășesc același lucru culori și la fel spirit grafic.

Credit foto: Francois Guillemin

CITEȘTE ȘI

  • Raport: grădinile din Giverny, un loc de inspirație pentru Claude Monet
  • Raport: Vila lui Sean Connery este de vânzare !
  • Raport: un mansardă se întoarce spre natură

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here