Raport: transformarea unei a doua case într-un hambar

Acest hambar aparținea dependințelor unui conac folosit ca a doua casă. A suferit un aspect ultracontemporan care abia l-a schimbat.

6 acțiuni

Proprietarii au dorit să creeze o casă pentru primiți prietenii lor. Deci, utilizați una dintre dependințele situate în apropierea casei principale. Dar nu au vrut să schimbe viziunea sau atmosfera de care se bucurau casa lor. Solicitat să realizeze acest proiect,arhitect Delphine Waiss a propus introducerea unei cutii de 90 m2 într-una din dependințe, cum ar fi alunecarea unei sabii într-o teacă, fără a-i modifica aspectul.

O cutie agățată și decuplată

Astfel cutia a ajuns să se căsătorească cu forma interioară a hambarului, inclusiv cu peretele transversal. Pereții cu structură din lemn, izolați cu lână de cânepă, căptușiți cu o barieră de vapori și îmbrăcați în interior și în exterior cu panouri OSB, curg împotriva pereților de piatră ai hambarului. Doar o mică parte situată în partea din față a construcției apare desprinsă de plicul de piatră, oferind un decalaj în care este adăpostită o deschidere laterală. Această separare între pereții de piatră și OSB este dublată de o ușoară ridicând cutia, care plutește la 50 cm deasupra podelei hambarului. Aceste zone de disociere evidențiază contrastul dintre cutie dreptunghiulară foarte modernă și plicul său vechi și tradițional.

Un hambar arată la fel

Această dezvoltare a făcut posibilă îndeplinirea cerinței principale a proprietarilor proiectului: nu modificați aspectul hambarului. Care a făcut totuși obiectul unor lucrări de renovare și întreținere. Zidăria sa a fost reluată și șlefuită, în timp ce acoperișul din țigle mecanice a fost înlocuit cu un acoperiș mai elegant în țiglă plată, cu repararea jgheaburilor. Toate deschiderile existente au fost păstrate în proporțiile lor originale, cu excepția celei care a străpuns frontonul nordic, care a fost larg mărit. Acest lucru a necesitat dublarea zidului inițial slăbit, deoarece este străpuns de un perete bloc de beton. Au fost deschise și patru ferestre de acoperiș, două la est, două la vest.

Aceste ultime cinci deschideri aduc suficientă lumină în hambar, chiar în inima cutiei: o adevărată provocare! În spatele fiecărei deschideri a hambarului, dezbrăcat de tâmplăria sa, se află echivalentul încorporat în pereții cutiei. Pentru a recupera lumina zenitală provenită de la ferestrele de pe acoperiș, pe acoperișul plat al cutiei au fost imaginate portițe, prevăzute cu geam termopan transparent. La căderea nopții, luminile instalate la poalele fermelor preiau, iluminează hambarul și luminează casa..

Uscare

OSB este un material care nu tolerează coroziunea din apă. Construită înapoi de la frontonul nordic și de la diferitele deschideri ale hambarului, coliba pare bine protejată de vânt și de ploaie prin învelișul său de piatră. Doar o deschidere înaltă, situată în peretele jgheabului orientat spre est, poate prezenta o problemă și poate duce la curge apa de ploaie. În acest moment, a fost pus un sigiliu punctual sub panoul OSB pentru a preveni infiltrarea. În ceea ce privește restul, toți pereții erau vitratați la exterior, în timp ce la interior erau doar podelele și pereții camerelor umede.. 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here