Raport: măriți o casă ridicând-o

`

Pentru a mări această casă din 1930 fără a se invadă în grădina sa, arhitecții din Rennes, Claire Bodenez și Nicolas Le Gal La Salle, au optat pentru o înălțare „cu susul în jos”. Datorită unui portic din beton, fațada casei este ridicată și extensia a alunecat în dreptul de trecere existent. Acum, la același nivel, camera de zi beneficiază de deschideri mai directe spre grădină.

0 acțiuni

În cartierul Sainte-Therese, din Rennes, proprietarii acesteia casă tipică din anii 1930, cu dărâmături și cărămizi, au nevoie de mai mult spațiu pentru a-și instala micul trib. Ideea de face o extensie le trec prin minte, dar chiar le-ar plăcea păstrează această frumoasă grădină situate dedesubt și orientate spre sud, unde s-au îndrăgostit cu adevărat. Livingul și bucătăria sunt apoi la parter comparativ cu strada, dar depășesc un subsol mare destinat anterior rezervei de cărbune, care este el însuși în legătură directă cu inima. insulă. Arhitecții propun apoi renovarea sub casă și reinvestiți două treimi din acest etaj parțial îngropat. Camerele de zi vor fi conectate la terasă; camerele vor fi distribuite între etaje, iar spațiile mai tehnice, care sunt înapoi, vor reveni la proporții rezonabile.

Ridicarea unei case: un lucru tehnic

Pentru simplul profan, șantierul poate părea de netrecut, dar know-how-ul arhitecților și meșterilor face posibilă realizarea unei fapte reale. Primul, două defecte verticale sunt executate pe fațadă, în dreapta ferestrelor, chiar îndepărtându-le lumina. Apoi, podeaua dintre subsol și primul nivel este amplasată. Deschiderea peretelui este lărgită, susținută inițial de un burghiu de prop și bârne transversale. Porticul din beton armat este turnat la locul său. IPN-urile temporare sunt eliminate, lăsând gol o mare înălțime dublă. Prins de două stâlpi de oțel, buiandrugul de beton poartă acum întregul fațadă de piatră. Acest cadru gros provine din dorința de a crea o imagine minerală. Conic ca o marchiza, ea participă la echilibrul fațadei. Poziționat ușor deasupra, marchează pragurile și protejează ca o copertină. Noua modenatură se compune cu cea veche, cu cornișele, modelele și materialul său dur.

Camere de zi cu vedere la grădină

Camera de zi, sufrageria și bucătăria cu ferestre mari sunt în centrul compoziției și în relație directă cu lumea exterioară. Plafonul subsolului era prea mic, așa că pentru a investi existentul, arhitecții se bazează pe crearea unei înălțimi duble. Încasarea a fost prea costisitoare, dar nivelul grădinii ar fi fost din nou în contradicție cu cel al camerei de zi. În schimb, a Casa Bel-etage, atunci trebuie să cobori câteva trepte pentru a ajunge în camerele de zi. Suprafața pierdută odată cu îndepărtarea podelei nu este nimic în comparație cu câștigul de la nivelul nivelului grădinii. Noua distribuție este destul de limitată, iar distribuția rezultată este complet neobișnuită! Baie, de exemplu, este gândit ca un piesă nobilă care merită o lumină naturală. Aproape de camera părinților, își găsește locul pe mezanin și devine un spațiu liber și deschis, plăcut de practicat zilnic. Astfel, pe același palier, găsim atât suita parentală, cât și intrarea în casă.

Un cuvânt de la arhitecți

Ce a motivat alegerea unui portic concret ?

Mai întâi a lui mineralit, mai mult în concordanță cu materialitatea originală cu care nu am vrut să marcăm o pauză. Porticul materializează tranziția dintre casa de piatră și fațada de sticlă. El participă, de asemenea modenaturile fațadelor. Casele din anii 1930 sunt împodobite cu cornișe și buiandrug, atât estetice, cât și funcționale. Aceste detalii ale arhitecturii de la începutul secolului sunt cele care fac apel. Aici, cadrul din beton este atât structură, cât și pictură: un decor într-un material mineral brut, turnat in situ.

Structural, ce presupune o astfel de deschidere în fațadă? ?

alegerea unui portic cine sprijină casa necesită sprijin suplimentar. Se compune din două stâlpi subțiri de oțel îndepărtați de fațada de sticlă. Zidul de piatră al celor două etaje se sprijină pe această grindă portantă și pe cele două stâlpi ai acesteia. Grinda din beton armat este la fel de groasă ca pereții de piatră și iese în exterior pentru a forma un baldachin, de 80 cm x 30 cm. Cu aceste dimensiuni, ar fi fost păcat să o ascundem.

Care a fost cea mai mare dificultate de pe site ? 

pregătire pentru turnarea grinzii de beton a fost un moment important. Nu a pus nicio dificultate specială, deoarece a fost bine pregătită în față. Zidarii au sprijinit zidul de piatră după ce l-au străpuns, avansând treptat. Au așezat un burghiu foarte dens de recuzită pentru a arunca apoi grinda dintr-o singură bucată în cofrajul realizat conform desenelor noastre. În cele din urmă, cea mai impresionantă a fost descoperirea mulajului, la scoaterea recuzităelor și a cofrajului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here