Reorganizați spațiile

`

A fost necesar să se redistribuie volumele celor două clădiri, să le facă să comunice și să se creeze o unitate de stil. Pentru a avea o senzație de spațiu, proprietarul are volume privilegiate, mai degrabă decât numărul de camere.

37 acțiuni

În lungime, vechiul hambar a fost transformat într-un living spațios în plan deschis, cu o bucătărie mare deschisă, o zonă de mic dejun și, ridicată cu câțiva pași, o zonă de relaxare amenajată în jurul unui șemineu mare. O deschidere conectează acum cele două clădiri principale. Camera de la parterul conacului a devenit o intrare de birou care găzduiește scările care duc la cele două niveluri superioare dedicate dormitoarelor. Primul etaj este alcătuit dintr-o suită matrimonială cu o baie deschisă, un dormitor pentru copii cu mezanin, un dormitor pentru oaspeți și o sală mare de duș. În cele din urmă, la etajul al doilea, mansarda a fost transformată într-un dormitor spațios pentru adolescenți.

Pentru a renova în conformitate cu tradiția arhitecturală, proprietarul nu a dorit integrează orice material modern. Prin urmare, s-a dedicat, timp de multe luni, căutării de grinzi vechi, pietre locale, buiandre sau jambiere pentru a da un stil hotărât autentic noii sale case! Astfel, plăcile de granit, provenite din Le Bon Coin, provin din grajdul castelului de Pontivy; grinzile de stejar ale sufrageriei mari au fost recuperate după demolarea unei clădiri agricole din Ille-et-Vilaine; și, mai spectaculos, achiziționarea unui magnific arc de piatră antic care a fost implantat în fațadă pentru a înlocui vechea intrare, foarte pătrată și fără farmec. Astăzi se pare că acest arc mare a fost întotdeauna acolo !

Fotograful Sophie Lloyd

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here