Gătit: 6 tendințe esențiale!

Bucătăria a devenit elementul central al spațiilor de locuit moderne, piesa care aduce oamenii împreună și care este arătată. Pentru a oferi un impuls bucătăriei dvs., iată 6 lucruri pe care le puteți face pentru a vă inspira.

0 acțiuni

Un nou mod de a ocupa casa


În timpul transformării radicale a casei lor, proprietarii au dorit o bucătărie în care să locuiască

...

Un spațiu prietenos în care toată familia a investit.

Construită în anii 1930, această casă din sudul Franței avea, la parter, trei camere mici, inclusiv o baie mare. La crearea unei suite parentale în subsolul clădirii, tentația a fost mare, dată fiind importanța lucrărilor în desfășurare, de a modifica și parterul pentru a instala o bucătărie deschisă pe sufragerie. Carte Blanche a fost acordată General Concept pentru a-și imagina această nouă piesă. Pentru a elibera spațiu, compania a ales să demoleze o bună parte din pereții și pereții despărțitori existenți, păstrând în același timp unele elemente arhitecturale puternice, cum ar fi cele două uși arcuite, tipice anilor 1930..

Depozitare de-a lungul peretelui

Locația bucătăriei a fost, de asemenea, ghidată de un accent pe lumină. Într-adevăr, trei ferestre existau în volumul camerei originale. Unul a fost folosit pentru a instala chiuveta, care permite gazdei să gătească în timp ce se bucură de vederea la grădină. Mai degrabă decât un aspect în formă de L care ar fi invadat spațiul camerei de zi, General Concept a optat pentru o bucătărie cu spațiu de depozitare ridicat și scăzut de-a lungul peretelui și o insulă centrală, echipată și cu depozitare pe care cei trei fii ai casei vin de bună voie să-și facă temele înainte de a se așeza cu familia la cină.

Partiție fără închidere

Cum să aduci lumină în timp ce creezi o bucătărie care protejează camera de zi de mirosuri

...

Toate în 40? M2 ?? Acesta este pariul câștigat de arhitectul Philippe Demougeot în acest apartament parizian.

Pentru a optimiza spațiul și mai ales pentru a profita de lumina naturală a acestui apartament, compus din mici camere prost amenajate, cu vedere la canalul St-Martin din Paris, arhitectul a început prin ruperea pereților despărțitori! Cu o expunere sud / vest, fără niciun fel de vis-à-vis, care vă permite să vă bucurați de apusuri de soare, spațiul a fost complet reproiectat pentru a lăsa cât mai multă lumină posibil și în toate camerele. Lumina implică transparență.

Stil industrial

Mai degrabă decât o bucătărie complet închisă vizual, cine ar „mânca?” parte a luminii naturale a sufrageriei, arhitectul a ales un acoperiș din sticlă, tip atelier. O idee inteligentă, care păstrează volumul unui living mare, oferind în același timp, din bucătărie, o vedere foarte plăcută a livingului și a terasei. Pentru a rămâne într-un stil industrial, reducând în același timp costurile, arhitectul a optat pentru o bază înaltă de 90 cm în plăci de ipsos, pe care este așezat un geam din oțel, vopsit în gri foarte închis și contra care sunt susținute de mobilier de depozitare. Pe peretele din spate, o bucătărie personalizată, fabricată în Portugalia, a fost instalată cu chiuvetă, plită și blat de lucru din piatră albă. Depozitul și cuptorul sunt în partea inferioară, iar partea superioară este compusă dintr-o glugă și dulapuri. Întoarcerea poate găzdui un frigider și depozit suplimentar, în timp ce partea din sticlă, cu vedere directă la camera de zi, găzduiește o măsuță.

Spirit de țară

Construită cu parchet vechi recuperat, această bucătărie are farmecul realizărilor vechi. Inovații tehnice în plus?!

Când noii proprietari ai acestei case au preluat casa, lucrările structurale și îmbunătățirile erau în program. Pentru a rămâne într-un spirit simplu, de țară, au dorit o bucătărie cu fațade din lemn, a cărei culoare se potrivește cu grinzile de stejar pe care tocmai le-au actualizat. Într-unul dintre dormitoare au rămas câțiva metri pătrați ai unei frumoase podele de stejar. „Am vrut să conservăm și să punem în valoare acest lemn vechi, care are un aspect frumos de patină”, explică proprietarul. Prin urmare, parchetul a fost demontat, nisip, apoi folosit pentru a îmbrăca fațadele tuturor mobilierului. Instalată de-a lungul unui perete și beneficiind de lumina naturală a unei ferestre cu vedere la grădină, zona de bucătărie pare să fie încadrată de depozitare cu două coloane, una adăpostind un frigider-congelator mare, alte cele 3 cuptoare.

Oțel inoxidabil pentru a îmbrăca buzunarul și blatul

Pentru a da o notă contemporană, facilitând în același timp întreținerea, oțelul inoxidabil a fost ales pentru îmbrăcarea blatului mare și a plafonului din spatele spațiului de gătit. Un aspect periat, mai puțin dezordonat și mai puțin strălucitor decât finisajul lucios, și în special marginile rotunjite creează o tranziție lină între partea brută a lemnului și metal. Pentru a evita greutatea întregului lucru, nu a fost plasat niciun depozit în partea superioară. Doar un raft lung de stejar, ales cu aceeași grosime ca hota din oțel inoxidabil și care pare să-l extindă vizual, îmbracă peretele..

Jocuri cub

În sticlă, metal și beton, casa arhitectului Pierre Minassian pare să fie inserată pe dealurile Lyonului, cu o bucătărie care beneficiază de o vedere uluitoare asupra peisajului rural.

Când un arhitect are șansa de a-și construi propria casă, de multe ori se dovedește a fi un fel de manifest?! Cel al lui Pierre Minassian nu face excepție de la regulă. Această lungă paralelipipedă, hotărâtă contemporană, oferă un loc primordial liniilor geometrice, înmuiate de materialul extraordinar al betonului. În centrul casei, un living mare include un living și șemineul său, un fel de fantă în perete și mai presus de toate o bucătărie imensă / sufragerie, succesiuni de blocuri albe care se întâlnesc.

O bucătărie ergonomică ușor de întreținut

Arhitectul a optat doar pentru depozitare redusă, un fel de bloc mare de corian alb. Dintr-o dată, această cameră centrală mare este înconjurată de spații libere, unde se află toate „încăperile tehnice”: spălătorie, depozit pentru alimente, congelator, atelier de bricolaj, cazan și facilități sanitare. Gazda își dorea o bucătărie ergonomică ușor de întreținut. Pe blatul de lucru cu oțel inoxidabil de format mare, designerul de bucătărie a introdus 4 arzătoare pe gaz și a suspendat o capotă care se potrivește cu designul camerei, dar și al dulapurilor. Sertarele mari vă permit să depozitați, în partea de jos, vesela, sticlărie, tacâmuri, dar și toate ustensilele de bucătărie.

Tehnologie și ușurință în utilizare

Imaginată într-o cameră mare în lungime, această bucătărie combină stejar solid, granit și oțel brut.

Dacă suprafața mare a acestei încăperi (30 m2) ar fi fost propice creării unei bucătării conviviale, proporțiile dreptunghiurilor întinse ar putea, pe de altă parte, să pară nefavorabile. Pentru a-i minimiza pe aceștia din urmă, modificându-i vizual, arhitectul Valerie Burlot avea 4 deschideri de 80 cm în peretele care separă bucătăria și camera de zi.

O piesă monumentală de granit

Dispunerea camerei se bazează pe această constrângere, cu instalarea unei insule centrale mari pentru pregătire și mese, precum și amenajări periferice pentru o parte din aparate și depozitare. . Blatul monumental este realizat din granit Zimbabwe lustruit mat de 30 mm și măsoară 5 m lungime pe 1,22 m lățime. Se împarte în două părți: una pentru preparare, cealaltă pentru mese. Prima jumătate se sprijină pe mobilier, printre care se numără cada subterană din oțel inoxidabil periat (Blanco Andano), mașina de spălat vase (Siemens), crama (Ariston), caserolele, sertarele englezesti. Incorporează plite cu inducție (Flexinduction, 90? Cm, Siemens) și o hota retractabilă (Siemens). Cealaltă jumătate, sprijinită pe un jambon de granit, poate găzdui până la zece oaspeți. Două dulapuri mari pentru alimente, sprijinite de peretele din spate, includ un cuptor cu piroliză, cuptor cu microunde și frigider american (Siemens). Pentru a satisface dorințele proprietarilor, ansamblul este realizat în întregime din materiale naturale, combinând stejar solid, piatră din Zimbabwe și oțel brut.

Duo câștigător

Foarte des, atunci când refaceți bucătăria, dorința de spațiu, de convivialitate este esențială

...

. Pentru proprietari, gurmanzi, această lucrare a fost și ocazia
profitați de cele mai noi progrese tehnologice.

În loc să-și imagineze o bucătărie închisă, separată de sala de mese, Jean-Luc și Ghislaine, care tocmai deschiseră Le Domaine de Soulery, camere fermecătoare, au dorit o cameră mare sufragerie, organizată în jurul unei insule centrale. Cu pereții în jos, camera mare de 75 m2 a fost transformată într-o cameră superbă și luminoasă, datorită alegerii culorilor moi și, mai ales, foarte prietenoasă, cu această insulă centrală. Prezența încălzirii prin pardoseală a pus unele probleme tehnice, rezolvate prin trecerea alimentărilor electrice în fundațiile vechilor pereți despărțitori și instalarea unui sanibrinder pentru evacuarea apei..

O insulă XXL

În ceea ce privește extragerea fumului, un motor de la distanță limitează zgomotul în timp ce capota în sine este ascunsă în grinzi. Un aspect
extra-plat pentru a evita prezența unui element suspendat care ar fi perturbat volumul elegant al camerei. Partea de depozitare, două coloane de dulapuri din lemn masiv, lăcuite într-un gri destul (Chabert Duval), încadrează frigiderul din oțel inoxidabil.
Extensia este ușor încastrată cu un dulap de sticlă care ușurează vizual întregul. Toate aparatele electrocasnice au fost alese de la V-Zug, un brand elvețian de materiale de înaltă calitate. Dar ceea ce uimește mai ales la acest aranjament este prezența acestei insule, de 3 m lungime și 1,20 m latime

...

O dimensiune XXL care a permis instalarea domino-urilor de gătit (teppanyaki, friteuză, inducție și un wok mare) izolate din zona de luat masa prin partiții mici din sticlă mată, perfecte pentru a discuta cu bucătarul în timp ce vă bucurați de o fel mic de mâncare bun.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here