Înainte / După: O terasă modernă și urbană, în ton cu vremurile

Un balcon cu accente japoneze și care preia codurile grădinii franceze

Înainte / după: O terasă modernă și urbană, în ton cu vremurile
  • Distribuie pe:
Instalat la primul etaj al unei clădiri pariziene datând din 1994, acest balcon lung în formă de L a lipsit odată de caracter și consistență. Pentru a dezvolta acest spațiu, pentru a profita la maximum de acesta și pentru a satisface cererea proprietarilor care doreau o scenografie în spiritul vremurilor, echipa Balcoon, formată din Thierry Halgand, fondatorul său, și Marie Michel, peisagistă DPLG , nu a avut altă opțiune decât să se conformeze constrângerilor acestui loc lung și îngust, tipic clădirilor moderne. Obiectiv: amenajarea acestei terase prin crearea unui efect interior-exterior cu, pe de o parte, o zonă de living și de luat masa, tratată într-o atmosferă de grădină japoneză și, pe de altă parte, o zonă de relaxare care preia codurile grădinii franceze. Descoperire în imagini ! Zonă: 31 m? Buget: 29.000 euro (fără mobilier)

O terasă tipică a clădirilor moderne

Inainte de: Pe această terasă îngustă de enclavă cu balcoane suprapuse orientate spre sud și spre vest, la adăpost de cele mai puternice vânturi, proprietarii începuseră să investească locurile cu plante: fistic, phormium, arțar japonez, hortensie albă. , abelia, ceanothe, pieris, iasomie, eucheres, dogwood și photinia, aranjate în moduri aleatorii și neordonate. Această configurație și alegerile estetice făcute de proprietari, totuși, nu au făcut posibilă folosirea acestei camere suplimentare, cu orientarea sa excepțională. Iubitorii de Jardin des Plantes, Bercy și Albert Kahn, cuplul își dorea culoare și visează la diferite atmosfere în care să-și poată primi prietenii și să se relaxeze..

Atmosferă japoneză pentru această zonă de living și de luat masa

După:Pe podea, plăcile vechi și proaspete au fost schimbate pe o punte din lemn compozit antracit. Acest lucru conferă astăzi o dimensiune modernă și urbană spațiului. Pentru a profita la maximum de zilele însorite, terasa din partea de est a fost transformată într-un lounge și zonă de luat masa cu influențe japoneze. Pentru a face acest lucru, echipa Balcoon a optat pentru crearea unui „râu de pietricele” traversat de trepte de ardezie japoneze, menit să izoleze zona de lounge de zona de luat masa. De asemenea, a fost instalat un iaz cu plante acvatice. Udarea fiind inexistentă, Marie Michel și Thierry Halgand și-au imaginat o rețea de udare automată foarte discretă. Astăzi, zona de luat masa este adăpostită de o pergolă metalică sublimă cu o acoperire impermeabilă din pânză. Aceasta oferă o protecție ideală împotriva vântului ușor. Cote deco, un paravan din pânză de polietilenă decorat cu motive de plante cățărătoare, un al doilea în tijă din fibră de sticlă și containere roșii, albe și negre de diferite dimensiuni au fost instalate pe balustradă. Acestea aduc o notă asiatică și exotică spațiului.

O zonă de relaxare inspirată de arta topiară

După: Instalată pe cealaltă parte, în fața dormitorului, zona de relaxare folosește acum codurile grădinii franceze. Atmosfera vegetală este clasică și este inspirată din arta topiară. Boxul și laurul sunt sculptate ca o sculptură, oferind astfel o perspectivă reală asupra peisajului. Aranjarea containerelor albe, roșii și negre organizează locurile pe cât le decorează. Au fost alese trei materiale: fibrociment cenușiu, care se amestecă perfect cu solul, polietilenă lăcuită roșie și albă, pentru a contrasta cu acesta, și oțel inoxidabil cu microbile; care întărește modernitatea și aduce claritate spațiului. Pentru a ascunde vederea trecătorilor, au fost amplasate trei oale coloane. Și, pentru a optimiza confidențialitatea, au fost instalate stick-uri. Acestea ascund acum pereții despărțitori de sticlă. Thierry Halgand și Marie Michel, Balcoon

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here