Înainte / După: Un apartament pentru burlaci de 60 m² revizuit și corectat

Pe măsură ce stilurile de viață au evoluat în ultimele decenii, nevoile în ceea ce privește spațiul de locuit nu mai sunt aceleași

Înainte / după: o casă de tip supraetajat de 60 m² revizuită și corectată
  • Distribuie pe:
Spațiu slab distribuit, bucătărie și apă învechite, dimensiuni inadecvate ale camerelor ... Acestea sunt dezavantajele asociate adesea cu apartamentele din perioada Haussmann. Pe măsură ce stilurile de viață au evoluat în ultimele decenii, nevoile în ceea ce privește spațiul de locuit nu sunt aceleași astăzi. Acesta este cazul acestui apartament de burlaci întunecat și prost amenajat, situat pe strada Monge din Paris: proprietarul său a dorit să dea un nou luciu întregului, fără a pierde farmecul adus de elementele originale. Pariu de succes pentru agenția RMGB căreia i-a fost încredințat proiectul! După 13 săptămâni de muncă, acest frumos 60m2 prezintă o nouă estetică pe cât de funcțională și contemporană, consolidată printr-o redistribuire inteligentă a spațiului. Explicații în imagini.

Decompartimentează pentru a crea un living mare

Inainte de : Camera de zi și sala de mese sunt separate în două camere foarte distincte, mici și întunecate. După : Primul pas pentru arhitecții Guillaume Gibert și Baptiste Rischmann: dărâmați partiția care separă cele două camere pentru a crea un living unic, spațios și luminos. Datorită acestei modificări simple, intrarea și bucătăria (poziționate recent în centrul apartamentului) beneficiază, de asemenea, de lumina naturală provenită din sufragerie. Pe partea de deco, parchetul original - uzat și de modă veche - a fost înlocuit de pardoseală din stejar solid așezată în diagonală. Pentru a contrasta cu atmosfera foarte haussmanniană a locului, decoratorii au optat pentru mobilier ultra de designer. Masa Tulip editată de Knoll, scaunele Houdini de Stefan Diez, scaunul mic LCM de Charles & Ray Eames și rafturile rafturilor Fantasma se îmbină armonios cu noul decor, lăsând mult spațiu pentru lumină și trafic..

Minimizați decorul

Inainte de : Stilul deco este destul de clasic și impersonal. Numeroasele mobilier de familie se aglomerează și întunecă camerele de zi. După : Agenția RMGB acordă prioritate elementelor esențiale, astfel încât sufrageria să păstreze un aspect nepăsător, aproape monahal. Mobilierul - canapea Hay, măsuță de cafea EnoStudio și fotoliu Crate Series - a fost atent selectat pentru a revitaliza decorul interior. Cu culorile lor strălucitoare și formele rotunjite, mobilierul conferă acestui living mare o nouă identitate. !

Prezentați biblioteca

Inainte de : Biblioteca este supraîncărcată și aglomerează vizual camera de zi. După : Spațiul dedicat cărților este înlocuit de o nișă încorporată mai confidențială, realizată pe măsură din lemn lăcuit mat. Mai bine adaptată la dimensiunile camerei de zi, biblioteca colorată devine un element decorativ în sine, în care proprietarul poate acum stoca cărți și bibelouri artistice..

O bucătărie refăcută de la A la Z

Inainte de : Bucătăria a rămas așa cum este timp de câteva decenii, cu mobilierul său datat de culoare crem și plăcile sale mari, oarecum triste. Foarte prost amplasat, este izolat într-un colț al apartamentului și accesibil doar din holul de la intrare. După : Bucătăria a preluat baia - și invers - pentru a comunica direct cu camera de zi. Cu finisajul său din lemn lăcuit mat și nișa din Corian, acesta prezintă un aspect radical diferit de vechea cameră. !

Creați un nou hol foarte funcțional

Inainte de : Baia comunică cu dormitorul, dar are un aspect total depășit. În ceea ce privește toaletele, acestea sunt greu accesibile din dormitor, deoarece sunt izolate la intrarea unui coridor lung. Trebuie luată în considerare o lucrare importantă de redistribuire a spațiilor. După : Arhitecții au optat pentru compartimentarea deschiderii dintre dormitor și baie și l-au mutat în bucătăria veche. Pentru a optimiza spațiul, au creat un dressing dublu care acționează ca un pasaj între dormitor și noua baie: ca un tunel, acest coridor lung oferă un estetic, precum și un joc surprinzător de profunzime pe spațiul toaletei.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here