Înainte / După: Renovarea unui longere normand!

Un amestec între tradiție și modernitate pentru un interior atemporal

Înainte / după: Renovarea unei ferme normande !
  • Distribuie pe:
Transformarea completă a unei ferme normande întunecate și nu foarte funcționale într-un loc de locuit modern și prietenos, așa este provocarea pe care Fabienne Pujol, arhitect și designer de interior și fondator al agenției Garance Touch, a preluat-o. Pentru a îndeplini specificațiile foarte precise ale proprietarilor care doreau să păstreze farmecul și autenticitatea exterioară și să respire o gură de modernitate în interiorul clădirii, arhitectul nu a avut altă opțiune decât pentru reabilitarea completă a casei, lăsată într-o stare de decrepitudine din 1970. Deschidem ușile acestui proiect major. Zonă: 100 m? Buget: 80.000 de euro

Un spațiu de locuit complet reproiectat

Inainte de: Tavanele cu grinzi, scânduri de lemn răcite pe perete, pardoseli cu gresie, electricitate și instalații sanitare de epocă ... timpul pare să fi stat liniștit în această fermă de 15 metri lungime pe 3,5 metri lățime. Pentru a îndeplini cerințele de mobilier și confort dorite de proprietarii acestei reședințe secundare din mediul rural, arhitectul a trebuit să întreprindă numeroase lucrări în spațiul de locuit. Aspectul a fost reproiectat pentru a face loc unui spațiu de locuit mare. După: Schimbare de decor! Astăzi, parterul constă dintr-un living mare cu bucătărie deschisă, o zonă de lounge, un dormitor pentru oaspeți și o baie. Peretele portant care separă vechea bucătărie și camera de zi a fost îndepărtat pentru a face loc unui spațiu de locuit confortabil. Inițial aproape de șemineu, bucătăria a fost mutată la celălalt capăt pentru mai multă funcționalitate. La sol, faianța veche lasă loc podelelor de faianță destul de vechi, care dau acum un farmec inegalabil acestui spațiu confortabil. La fel, ferestrele au fost înlocuite de noi modele cu montante din lemn și geam termopan. Pentru a depăși lipsa de claritate și a ridica vizual tavanul, grinzile au fost vopsite în aceeași nuanță ca pereții într-un gri foarte deschis. O soluție care, în sine, modernizează efectiv camera. Livingul situat acum lângă șemineu creează un spațiu prietenos și cald, unde viața este bună.

Între tradiție și modernitate

După: Astăzi, spațiul este acordat mobilierului eclectic format din mobilier de designer, familie și piese din China. Așa cum demonstrează zona de bucătărie din ceară de beton, plăcuța din faianță sau o masă din aluminiu și mobilierul ciobanesc spaniol din secolul al XVI-lea, unul lângă altul. În ceea ce privește culoarea, arhitectul a preferat nuanțe variind de la taupe în bucătărie, până la verdigris în baie, inclusiv un pahar de apă în dormitor. Pur și simplu sublim !

Aranjați mansarda

Inainte de: Pentru a satisface dorința cuplului de spațiu și funcționalitate, mansarda a fost amenajată.. După: Ridicarea cu succes! Astăzi, spațiul este format din două dormitoare, un colț de lectură și un punct de apă. La sol, a fost instalat un parchet solid într-un stil destul de contemporan. Acest lucru contrastează perfect cu farmecul rustic și autentic al grinzilor originale de pe perete și oferă o bună izolare fonică. În prima cameră, alcătuită dintr-o zonă de dormit și un colț de lectură, arhitectul a optat pentru un roșu închis și o zmeură zdrobită, care răspund una la alta de ambele părți ale șemineului. Dormitorul principal, la rândul său, combină ciocolata, albastrul și aurul vechi. Fabienne Pujol, Agence Garance Touch

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here