Înainte / După: Renovarea grafică a unui 25m2 cu două camere

Când lumina reinventează noțiunea de cameră

Înainte / după: Renovarea grafică a unui 25m2 cu două camere
  • Distribuie pe:
La Paris, arhitectul și decoratorul de interior Geraldine Laferte a reușit să transforme un mic apartament urât cu două camere de 25 m² destinat închirierii într-un apartament actual, practic și foarte grafic. Particularitatea lui? Concentrați-vă pe o paletă de culori nuanțată, punând în scenă lucrarea luminii. După intervenția sa, a sosit timpul pentru un univers de design, care să ofere un loc primordial curbelor și liniilor curate. O renovare exemplară care nu a trecut neobservată de redacție. O adevărată sursă de inspirație ! Zonă: 25 m2 Buget: 25.000 de euro

Aduceți lumina și volumul în spații

Inainte de: Dezavantajul acestui mic apartament: lipsa sa de lumină. Pentru a îndeplini specificațiile foarte precise ale proprietarilor și a reda astfel consistența și luminozitatea acestui apartament în ruină, Geraldine Laferte nu a avut altă opțiune decât să întreprindă lucrări de demolare și reconstrucție.. După: Pentru a realiza acest lucru, arhitectul a doborât compartimentul care separă camera de zi de dormitor și apoi a instalat un geam de atelier. Inspirată de studiourile vechilor artiști, această partiție din sticlă, formată din panouri negre, a făcut posibilă separarea spațiilor într-un mod inteligent, lăsând în același timp privirea și lumina să treacă. O părtinire interesantă care aduce caracter acestui apartament căruia îi lipsea orice identitate reală și care permite păstrarea spiritului convivial al acestor două camere deschise. În coloana vertebrală a proiectului, geamul atelierului este, de asemenea, disponibil în baie, care este acum dotată cu o cabină de duș separată printr-o pereți despărțitori care ecouă acoperișul de sticlă al sufrageriei. Și, pentru a optimiza spațiul, Geraldine Laferte a proiectat o „bandă” ridicată care ascunde o toaletă, un dressing și o baie destul de retro. Întregul se închide cu uși glisante și lumini de perete pentru a optimiza spațiul. La fel, pentru a elibera spațiu și a crea o circulație mai fluidă în sufragerie, șemineul a fost îndepărtat. Locul este dat acum unui aspect ușor compus din piese chinezești și mobilier mai contemporan.

Un decor nuanțat

Inainte de: Este greu să-ți dai seama de potențialul real al acestui apartament ponosit, deoarece decorul nu mai este la modă. Nuanțele bordeaux ale covorului, splashback-ul crunt al băii și mobilierul nepotrivit dau un aspect de modă veche camerelor, care par a fi mai înghesuite decât sunt de fapt.. După: Este dificil să recunoașteți apartamentul original după finalizarea lucrărilor! Apartamentul are acum un stil bicolor foarte la modă. Mobilierul, culorile, materialele coordonează și fac vibrația decorului, care adoptă un gradient de tonuri variind de la negru la gri deschis prin alb. Mese laterale cu picioare de busolă, o masă cu linii curate, modele grafice și culori de zmeură sporesc sobrietatea camerei de zi. Baia este împodobită cu mozaicuri gri și negre, menținând astfel o anumită armonie între spații. Arhitectul Geraldine Laferte

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here