Înainte / După: extinderea unei bucătării contemporane

Un mic colț de paradis pentru o familie mixtă

Înainte / după: extinderea unei bucătării contemporane
  • Distribuie pe:
În fruntea unei familii numeroase și amestecate, proprietarii acestui apartament din Lyonnais situat în arondismentul șase au visat la o bucătărie mare, un loc de trecere și de viață, în care fiecare să poată lua masa, să lucreze, să își citească jurnal și face temele. Au apelat la Sylvain Perillat care, pentru a răspunde cererii lor, a decis să lărgească vechea bucătărie contemporană și să creeze o insulă centrală. Descoperiți locurile din imagini !

Combinați două camere pentru a crea o bucătărie confortabilă

Inainte de: Pentru a fi altul, uneori nu trebuie decât o atingere de ruj sau un pic de rimel pe ochi. La fel este și pentru această mică bucătărie în care totul s-a schimbat, fără ca nimic să se fi schimbat cu adevărat! Prin urmare, inițial: o mică bucătărie contemporană proiectată de Espace Contemporain - un designer de bucătărie din regiune - și o cameră pentru copii alăturată. Nu prea practic pentru o familie amestecată! Prin urmare, proprietarii l-au chemat pe Sylvain Perrilat de la agenția SP Architecte să regândească complet aceste două spații. Obiectiv: doborâți o partiție și recuperați suprafața vechiului dormitor, păstrând în același timp o secțiune a peretelui și o mare parte a elementelor din bucătăria originală.

O insulă centrală ca fir comun

După: Pentru a crea acest spațiu de locuit convivial atât de râvnit de proprietari, arhitectul a ales o insulă centrală, astfel încât familia să se poată deplasa cu ușurință și astfel să trăiască cu adevărat în cameră. Acest lucru a fost realizat într-un finisaj laminat și vopsit în alb. Insula este formată parțial din unități înalte din vechea bucătărie, care au fost recuperate și refolosite. Pentru a compensa diferențele de nivel dintre cele două camere originale, podeaua a fost refăcută mai întâi. Acesta din urmă a fost îmbrăcat cu un strat uniform de parchet pentru a răspunde la o problemă acustică..

O bucătărie plăcută și luminoasă

După: Una dintre constrângerile proiectului a fost de a face față luminii naturale. Astfel, pentru a crea această bucătărie funcțională, plăcută de locuit și scăldată în lumina pe care și-o dorea cuplul, arhitectul a optat pentru o pereți despărțitori din sticlă. Acest lucru permite ca lumina maximă să fie adusă în holul de la intrare învecinat cu bucătăria. Și pentru a-i permite să intre în posesia localului în mod ideal, Sylvain Perrilat a optat pentru un acoperiș de sticlă din lemn vopsit în alb. În cele din urmă, pentru a standardiza ansamblul, a fost creat un tavan fals, decorat cu spoturi și o suspensie decorativă pentru a avea două nivele de iluminare.. Sylvain Perrilat, arhitect SP

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here